zondag 28 februari 2010

Week 5 & 6. Onze ouders op bezoek!

Tijd voor een up - date!

Week 5: 15 februari - 18 februari
Maandag, 15 februari. Vandaag startten onze eerste lessen aan de universiteit. Van 8u30tot 10u30 hadden we de eerste les: Dance at school. Je raad het nooit, maar deze les wordt door een man gegeven! En in het Catalaan. Dus eenvoudig is het zeker niet. Maar het is een zeer muzische les, zoals de naam wel verklapt, waardoor het ons toch behoorlijk lukt om mee te doen. In de avond hadden we onze tweede les, Body expression techniques. Ook deze les was alweer in het Catalaans. Dit in combinatie met: s'avonds les van 19u30 tot 21u30, zorgde ervoor dat we moe en uitgeput naar huis gingen.

Op dinsdag, 16 februari, zijn we de hele dag gaan observeren in de stageschool. Zoals gewoonlijk werd zo'n dag afgesloten met het maken van een observatieverslag.

Ook woensdag, 17 februari, was een observatiedag. Vandaag mochten we ook voor de 1ste keer samen les geven aan klas 5B. De inhoud van deze les bestond uit het luisteren en lezen van een tekst en het aanleren van nieuwe grammatica (het werkwoord "To have; present simple"). Deze les is vrij goed verlopen. We hadden vooraf goed afgesproken wie welk deel op zich zou nemen. Lesgeven in het Engels, iets nieuws voor ons maar het ging gelukkig goed!

Donderdag, 18 februari. Het begint nu toch wel echt te kriebelen: de komst van onze ouders! Maar eerst nog een laatste dag les van deze eerste 'lesweek'. Opnieuw van 8u30 tot 10u30, Dance at school. Daarna van 10u30 tot 12u, Digital video. Een nieuwe les, die in het Engels werd gegeven door een leerkrachte van.. BELGIË! Maar mooie liedjes kunnen heel kort zijn, dus ook dit 'te mooie liedje om waar te zijn'. De leerkracht wist ons te vertellen dat wij normaal geen 3 STP kunnen verdienen omdat wij maar 5 keer aanwezig zullen zijn in de les, door ons 'korte' verblijf. Wat nu gedaan?! Afwachten... Om 12u30 de metro genomen naar Passeig de Graçia en daar de trein naar Viladecans. Van 15u-17u observeren in de stageschool en dan terug naar onze universiteit: les van 19u30 tot 21u30. Resultaat: Mottigheid allom! Maar wetende dat onze ouders de dag erna ons komen bezoeken, maakte alles goed!

Week 5: 19 februari - 21 februari... Ouders op bezoek!
Vrijdag, 19 februari. Onze ouders zijn in België om 6u30 opgestegen in Zaventem! Om 8u30 kregen wij een smsje van Isaline haar ma: "Wij zijn geland. Nu de bus nemen. Tot straks!" We sprongen uit ons bed en waren in een mum van tijd klaar om hen te gaan opwachten. Vol spanning stonden we op Catalunya Square te wachten op de bus "Aeroport". Om 9u40 was het dan eindelijk zo ver: mijn ouders, Isaline haar ouders, Isaline haar tante en nonkel en Isaline haar meme stapten van de bus! Het was een zeer blij terugzien! Ze wilden meteen ons verblijf zien, dus trokken wij met zijn allen naar onze flat. Mama had gezorgd voor heel wat Belgische snoepjes, Kinderbueno's (de witte!), nieuwe kledij, enz. Zelf mijn allerliefste meme had aan ons gedacht: twee zakken M&M's Crunchy! Mmmmm. Nadat we goed en wel gesettled waren, was het tijd om te aperitieven. Isaline ging samen met onze papa's naar de plaatselijke supermarkt om onze aperitief te gaan kopen. Eenmaal daar aangekomen moesten de mannen natuurlijk het volledige wijn- en bierrek bestuderen! In de namiddag moesten wij terug naar onze stageschool om te gaan observeren en ook één lesje te geven. Onze ouders zouden zich in diezelfde tijd gaan instaleren in hun hotel en de Rambla gaan verkennen. Om 19u zijn wij dan met zijn allen gaan eten in een super gezellig restaurant!


V.l.n.r: Anaïs - Meme Isa - Isa..........Mijn ouders!.....................................Isaline en haar ouders!.................De hele groep!

Enige minpuntje van de dag: Vila Olympica, de school die Julià voor onze BP had gecontacteerd, wil niet met ons samenwerken. Een ontgoocheling rijker?! Volgende week donderdag hebben we een afspraak met Julià. Benieuwd wat hij ons zal vertellen en hoe het nu verder moet. Met nog een kleine 6 weken te gaan, komt onze BP meer en meer in het gedrang...

Zaterdag, 20 februari. Om 10u30 hadden we afgesproken voor hun hotel. Het was een prachtige zomerdag! We zijn met zijn allen naar de zee getrokken. Voor Isaline en mezelf was dit de eerste keer tijdens ons verblijf. Shame on us! Op een terras hebben we genoten van een verfrissende cola. Daarna zijn we de Sagrada Familia gaan bezoeken. En tenslotte zijn we ook nog naar Park Guëll geweest. Dit konden we in zo'n mooi weer echt niet laten liggen! Het deed zo'n deugd om samen met onze ouders op stap te gaan! Rond 19u zijn wij dan terug in hun hotel aangekomen om opnieuw te aperitieven. Daarna zijn we de stad nog eens ingetrokken om een plaatsje te zoeken waar we ons avondmaal konden veroberen.


V.l.n.r: Isaline en haar ouders...............................De zee.................................................................Mijn ouders en ik

Zondag, 21 februari. De laatste dag van hun verblijf is aangebroken! We verdeelden ons in twee groepen: Isaline, haar ouders, mijn pa en ikzelf zijn naar Camp nou geweest. De anderen; Isaline haar tante en nonkel, haar meme en mijn mama, zijn voor de laatste keer gaan shoppen. Om 13u15 hadden wij terug afgesproken in hun hotel. Hun bagage stond al klaar om terug te vertrekken. Samen met hen zijn wij terug naar Catalunya Square gegaan, waar de bussen "Aeroport" hen terug naar de luchthaven zouden brengen. Het afscheid ging gepaard met een krop in de keel, maar we houden super mooie herinneringen over aan dit geweldige weekend. DANKUWEL (Schoon)Ouders en schoonfamilie!

Week 6: 22 februari - 28 februari
Deze week hadden we dezelfde lessen als vorige week:
- Maandag: 8u30 - 10u30: Dance at school + 19u30 - 21u30: Body expression techniques
- Donderdag: 8u30 - 10u30: Dance at school + 19u30 - 21u30: Body expression techniques

Op woensdag en vrijdag zijn wij de hele dag gaan observeren. Deze week was het de "Cultural week". Er waren geen gewone lessen voor de leerlingen, maar er waren allerlei workshops. Er werd geknutseld, dvd's bekeken,... in het thema van "The univers". Wij mochten de hele tijd mee helpen en dit was zeer leerrijk en plezant. Op vrijdag werd de "Cultural week" afgesloten met het nemen van foto's van alle kleuters en lagereschoolkinderen. Ze stonden bij een "buitenaardswezen" (uit karton). Dit zullen zeker en vast mooie foto's worden! De directeur vroeg aan ons of wij ook op de foto wilden. Benieuwd wat het resultaat hiervan zal zijn! De inkleding van het schoolgebouw was ook heel leuk uitgewerkt. Alle kinderen hadden op het einde van de "Cultural week" een eigen tshirt geschilderd. De kleutertjes hadden ook een masker gemaakt. In de voormiddag zaten alle leerlingen op de speelplaats om te luisteren naar een 'instrumentaal optreden' van de leerlingen van het 6de. In de namiddag kon iedereen genieten van typische koekjes die je dan in warme chocolade moest onderdompelen. Heerlijk!

Op donderdag hadden we normaal een meeting met Julià. Om de een of andere reden, een misverstand, is deze meeting niet doorgegaan. We hebben nu een nieuwe afspraak op maandag...
Onze weekends vullen we met werken voor school gecombineerd met genieten van onze tijd hier. Dit lukt ons (tot nu toe) aardig! Voor jullie zal ongeveer alles wat ik hier post als muziek in de oren klinken. Toch loopt niet alles hier van een leien dakje!! Alle problemen en moeilijkheden rond onze BP zal ik jullie meedelen in een ander blogbericht. Aangezien ik dit blogbericht positief wil afsluiten!!

Jullie kunnen foto's (van het weekend met onze ouders) vinden in een volgend blogbericht.
Hasta luego!

1 opmerking:

  1. Het was inderdaad een heel leuke ervaring om als ouders op bezoek te gaan naar Barcelona, het is een zeer mooie stad, de moeite waard om minstens drie dagen te bezoeken, en hierbovenop een prachtig strand om lekker te genieten van de zon

    BeantwoordenVerwijderen