zondag 14 maart 2010

Week 7 & 8. Einde stage!

Week 7: 01 – 07 maart 2010
Maandag, 01 maart. Vandaag hadden we onze eerste les Spaans. Net zoals de eerste les Spaans in België, was ook deze eerste les een kennismakingsles. We moesten een test afleggen, zodat de leerkracht zich een idee zou kunnen vormen over ons niveau. We stelden onszelf voor aan elkaar. De twee jongens, Tom en Matthias, van de les Dance at school (en ook van in de Spaanse les) wisten ons deze ochtend te vertellen dat zij het vak “Del Joc…” volgden en dat ze dit twee keer in de week deden. Wat als wij nu eens voorstellen om dit vak te volgen in de plaats van Digital Video?! Op naar Julià met dit voorstel. Om 10u30 hadden wij een meeting met Julià over onze stage en de BP. Het resultaat van die meeting was: Wij vragen morgen aan onze school BuO of zij ons ook willen helpen met onze BP en… Wij mogen het vak “Del Joc…” volgen! Het ziet er naar uit dat alle problemen met onze LA van de baan zijn en dat onze lessen aan de UB eindelijk op punt staan. JOEPIE! Invullen maar die enrolment file…

Dinsdag, 02 maart. Geen lessen aan de UB vandaag, maar dat wil niet zeggen dat wij niets te doen hebben. We trokken vandaag naar de school voor buitengewoon onderwijs. Deze school hebben we ZELF gezocht en gecontacteerd. Al het wachten en het geregel ‘via via’, worden wij stilletjes aan beu. Vandaar het eigen initiatief! Door een misverstand met de directrice, was zij zelf niet aanwezig. Toch werden wij goed ontvangen en mochten wij gaan observeren in het ‘4de leerjaar’. We hadden een gesprek met een leerkracht die gespecialiseerd is in wiskunde, maar die de Engelse taal beheerst. Waaw! Daarna trokken alle leerlingen van de school samen naar het plaatselijke zwembad. Wij mochten mee gaan als begeleiders. Aangezien dit voor mij de eerste echte keer was, dat ik in aanraking kwam met het buitengewoon onderwijs, was het toch wel wennen… Door deze samenwerking met het zwembad, begonnen Isaline en ik na te denken. Wat als wij nu eens onze BP proberen te koppelen aan deze samenwerking… Hmmm daar moeten we zeker verder over nadenken en over spreken met België…

Woensdag (03 maart), donderdag (04 maart) en vrijdag (05 maart), waren zowat gelijklopend zoals de vorige weken. Op woensdagvoormiddag naar de stageschool en in de namiddag hadden wij onze tweede les Spaans. Op donderdag volgen we les in de universiteit en op vrijdag gaan wij de hele dag naar onze stageschool. We hebben reeds zelf Engelse lessen gegeven in de stageschool. We geven les aan kleuters van 4 jaar oud (voor ons de eerste keer!) en aan leerlingen van het 1ste en 5de leerjaar. Op donderdag maakten we ook een voorlopige omgevingsanalyse van de school voor buitengewoon onderwijs.

Het weekend bestond zoals altijd uit een wisselwerking tussen inspanning en ontspanning. Op zaterdag, 06 maart, trok ik samen met een vriendin de stad in. Dit zonder medeweten van Isaline, want we gingen op zoek naar een verjaardagscadeau. Maandag wordt zij 21! Spannend! Zondag, 07 maart, verrassingsdag voor Isaline! Aangezien het morgen haar 21ste verjaardag is, maar wij de hele dag naar de universiteit moeten, vieren we het dan maar vandaag. Om 8u stond ik op om heerlijke pannenkoeken en wafels te bakken. Daarna zorgde ik voor… Ontbijt op het strand! Met haar cadeau, een voetbaltenu van FC Barcelona, was ze heel tevreden. In de namiddag had ik enkele vrienden uitgenodigd om pannenkoeken en cake te eten. Ook hier wist Isaline niets van…

Week 8: 08 – 14 maart
Maandag, 08 maart. Verjaardag Isaline! Hier wil ik toch eventjes iedereen bedanken die meegeholpen heeft met het sturen van kaartjes! Het is een heel geslaagde verjaardag geworden en nu nog steeds ontvangt ze kaartjes! Vandaag ‘helaas’ terug naar de universiteit, geen tijd om te vieren… Je raadt het nooit, maar vandaag heeft het voor het eerst in 20 jaar gesneeuwd! :O Overal op de campus stonden studenten en leerkrachten foto’s te nemen en filmpjes te maken. Men is zo’n weer hier helemaal niet gewoon! Om 16u werd de universiteit gesloten en moesten alle studenten naar huis. In zo’n weer konden ze de school niet open houden wegens te gevaarlijk, de trappen lagen er heel glad en gevaarlijk bij. Je merkt duidelijk dat ze er niet op voorbereid zijn. Toch zijn we blij dat we ook dit eens hebben meegemaakt. Zeg nu zelf, 21 JAAR worden, IN Barcelona en SNEEUW?!

Dinsdag, 09 maart. Voor de tweede keer naar de school voor bijzonder onderwijs getrokken. Net als vorige week geobserveerd en geholpen bij de uitstap naar het zwembad. In een gesprek met de leerkracht wiskunde, kregen wij te horen dat de leerkracht samen met de directrice onze vragenlijst voor de BP zal invullen. Woehoew! 1 van de 7 scholen die antwoord… 1 van 8 interviews binnen! ’S avonds hadden wij een skype – gesprek met onze promotor, Liv Colonne. Wij deden ons voorstel van de BP uit de doeken en kregen heel wat informatie, tips, ideeën,… te horen. Wij hopen om in de resterende weken toch nog iets te kunnen uitwerken. We houden jullie op de hoogte!

Woensdag, 10 maart en donderdag, 11 maart, bestonden weer uit observeren in de stageschool (+ zelf les geven) en naar de les gaan in de UB. Ook stuurde ik tijdens deze dagen, nog maar eens de vragenlijst van BP door naar alle scholen, wegens geen reactie. Wij hopen dat er nu toch snel een school antwoord… 8 interviews verkrijgen is moeilijker dan verwacht!

Vrijdag, 12 maart. De laatste dag in onze stageschool! Om het einde van onze stage te vieren, hadden wij zelf cake en pannenkoeken gebakken. Voor de directeur en onze mentoren, hadden wij nog een kaartje gemaakt. Niet alleen onze mentoren waren verrast, ook alle andere leerkrachten waren tevreden. Iedereen vond het jammer dat wij nu al gedaan hadden. Ze waren heel blij met de extra hulp. We kregen meermaals te horen dat we ‘uitstekende’ leerkrachten zijn en dat we zeker zo verder moeten doen. Onze eindevaluatie sprak dit zeker niet tegen: 17/20 voor mezelf en 18/20 voor Isaline! Op naar het weekend!

Zaterdag, 13 maart. Onze stage hier in Barcelona zit er nog maar op, of we zitten alweer in de lesvoorbereidingen. We beginnen vandaag met de eerste lesvoorbereidingen voor onze stage 3de graad in België.

Zondag, 14 maart. Samen met enkele vriendinnen hebben we ECHTE SPAANSE PAELLA gemaakt. Om het in één woord te omschrijven: HEERLIJK!

Het einde van ons verblijf komt stilaan dichterbij… Een dubbel gevoel overvalt me. Enerzijds zal ik blij zijn om iedereen in België terug te zien. Anderzijds kan ik me erg goed vinden in het zelfstandige leven en hou ik van Barcelona!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten