zondag 14 februari 2010

Week 3 & 4... Wat gaat de tijd toch snel!

Bon dia!

De afgelopen 2 weken waren behoorlijk druk. Vandaar dat het een tijdje geleden is dat ik hier nog iets postte, maar laat ik jullie nu terug meenemen in mijn avontuur!

Week 3: 01 - 07 februari 2010
Op maandag, 01 februari, zijn onze lessen Catalaans gestart. De hele week, van maandag tot en met vrijdag, hebben wij Catalaans gevolgd. Vier uur, 9u - 13u, per dag en ik kan je verzekeren dat dit lang is! Het was dus weer "vroeg" opstaan geblazen. Wij volgen de Catalaanse lessen aan de "Facultat de Medicina". Deze faculteit is op zo'n 10 minuten wandelen van onze flat gelegen. Elke ochtend ons lunchpakket maken, want over de middag was er voor ons geen tijd om terug naar onze flat te keren. Al vanaf de eerste les Catalaans merkten we dat dit voor ons zeker geen makkie zou worden. De leerkracht geeft de lessen in het Catalaans. Als ze extra uitleg geeft, doet ze dit in het Spaans. Een woordje Italiaans kan er ook af, voor de twee Italiaanse studenten uit de klas. Helaas pindakaas, een woordje Nederlands kon er net niet af... Benieuwd wat dit zal geven gedurende deze week en de komende week! Tijdens deze les maakten wij wel voor het eerst kennis met andere studenten. Al gauw onstond er een klein vriendengroepje: Sara en Camille (Frankrijk - Toulouse) en Sarah (Duitsland - Berlijn). Engels is ons communicatiemiddel! Zoals je al gemerkt hebt doorheen de verschillende blogberichten, hebben wij ons beste Engels hier al verschillende keren gebruikt.

Net zoals wij de hele week elke voormiddag in de Catalaanse les aanwezig zijn, moeten wij ook elke namiddag in onze stageschool aanwezig zijn. Nadat de Catalaanse les gedaan is om 13u, nemen wij de metro (L5) in Hospital Clinic, richting Diagonal. Daar nemen wij de metro (L3) richting Passeig de Gracia. Eenmaal in Passeig de Gracia aangekomen, nemen wij onze trein naar Viladecans. Het laatste vervoermiddel dat ons dan uiteindelijk bij onze stageschool brengt, is de bus. In totaal zijn we een klein uurjte onderweg. Gelukkig kunnen wij tijdens onze treinreis telkens genieten van een heerlijk zelfgemaakt lunchpakket! :D

Tijdens onze bezoeken aan de stageschool, observeren wij in de verschillende klassen de lessen Engels. Elke avond maken wij dan een verslag van wat we gezien hebben. Heel wat papierwerk zoals je kan horen! Op vrijdag, 05 februari, hebben wij ook onze eerste lesactiviteit mogen geven. De dag ervoor werd ons gevraagd of wij het zagen zitten om in het 3de leerjaar activiteiten te geven rond de herhaling van de woordenschat van Unit 1 - 3. Wij namen deze uitdaging aan! Samen met de leerlingen van 3B hebben wij "Pictionary" gespeeld. De klas was in 3 groepen verdeeld en alle leerlingen kwamen aan bod. Ze moesten verschillende woorden tekenen en uitbeelden. De sfeer zat er goed in! Hierdoor was het soms ook moeilijk om de leerlingen rustig te houden. Ze waren gemotiveerd om te winnen! De les werd afgesloten met een "Bingo", om de cijfers te herhalen. Dit vonden zij ook heel leuk. Het is me wel opgevallen dat de leerlingen de cijfers in het Engels (tot en met 30) eigenlijk nog niet zo goed bezitten, zoals het zou moeten zijn.

Dit is het zowat op vlak van school en stagewerk. Of toch niet! Op zondag, 07 februari, hebben wij ons eerste skype - gesprek gehad met onze BP promotor, Liv Colonne. We hadden heel wat vragen omtrent onze BP en wisten niet zo goed meer wat te doen. Onze promotor wist ons wat meer op ons gemak te stellen en gaf ons verschillende mogelijkheden en meer duidelijkheid rond de BP. Hopelijk kunnen we nu terug verder! Ik hou jullie op de hoogte...

Zoals ik eerder al zei, hebben we deze week ook nieuwe vrienden leren kennen. Op dinsdagavond, 02 februari, zijn wij met Sara en Sarah samen iets gaan drinken om elkaar beter te leren kennen. Op donderdag, 04 februari, stelde Camille ons voor om die avond naar haar flat te komen. We hebben samen gekookt; een soort Franse pannenkoeken die je dan kon beleggen met kaas, ham, groentjes,... HEERLIJK!


V.l.n.r: Sara - Anaïs - Isaline - Camille

Week 4: 08 - 14 februari 2010
Net zoals vorige week bestonden onze weekdagen uit het gaan naar de Catalaanse les en observeren in onze stageschool. Na de Catalaanse les krijgen we meestal wat 'huiswerk' mee. Vaak spenderen wij meer tijd aan het opzoeken van vertalingen, dan aan het maken van de oefeningen zelf.

Maandag, 08 februari. Vandaag is onze roommate, Jorj, terug vertrokken naar Turkije. Zijn erasmusavontuur zit er na 5 maand op! Om zijn 'afscheid' wat te vieren, hebben Isaline en ik gisterenavond samen gekookt voor onze roommates, Jorj en Adriana. We maakten Belgische frietjes, vis en salade met mozarella en tomaatjes. Het deed ons deugd te zien dat ze er van genoten hebben! Naast dit 'droevig' nieuws, is er ook 'goed' nieuws. Onze nieuwe roommate uit Denemarken is aangekomen. Ze heet Maria. Om haar welkom te heten, zijn we samen boodschappen gaan doen en hebben we samen spaghetti gemaakt.

Op donderdag, 11 februari, was er de "Welcome - meeting" in onze universiteit. Wij hebben hier wel naar uitgekeken! Vandaag zouden we eindelijk onze coördinator terug zien. We hadden heel wat vragen voor hem rond onze stage en BP. We waren ook benieuwd naar de andere Erasmusstudenten, onze lessenrooster,... Tijdens de meeting kregen wij een rondleiding in onze campus. De belangrijkste plaatsen werden ons getoond. We maakten ook kennis met Sandra en Carlona, twee mensen die wij waarschijnlijk nog zullen nodig hebben om onze (mogelijke) problemen aan uit te leggen. Na de meeting gingen we al voldane studenten naar huis. We wisten onze uren van onze lessen. We moesten alleen 's avonds nog ons eigen lessenrooster wat in elkaar puzzelen. We hebben nu twee weken de tijd om alle lessen 'uit te testen'. Na deze twee weken moet je zeker weten wat je wil gaan volgen. Voor ons is het nu uitkijken naar volgende week, naar onze eerste lessen!

Vrijdag, 12 februari, was de laatste dag dat wij Catalaanse les hadden. Vandaag hadden wij dus ook ons eerste examen! HELP! Er staan 4 studiepunten op het spel. Normaal gezien zou het examen beginnen om 12u, nadat wij in de voormiddag nog les hadden gekregen. Rond 12u20 begon onze leerkracht doodleuk M&M's uit te delen en wij moesten telkens in het Catalaans zeggen welke kleuren we hadden. Op van de zenuwen en wachtend op het begin van ons examen, deden wij mee aan haar spelletje. Bleek achteraf dat ze dit deed om ons te "relaxen". Wel een tof idee als je het mij vraagt! Daarna kregen wij allemaal ons examen. In tegenstelling tot in België mochten wij allemaal op onze plaats blijven zitten. Als je klaar was met je schriftelijk examen, mocht je gewoon naar voor gaan bij de leerkracht en je mondeling examen afleggen. Ja je hoort het goed, schriftelijk en mondeling examen in dezelfde klas (terwijl anderen nog bezig waren)! Al bij al is het examen goed meegevallen. In de loop van volgende week, zouden wij onze punten moeten krijgen. DUS duimen maar!

Zaterdagavond, 13 februari, hebben wij samen met de vriendinnen een stapje gezet in het nachtleven van Barcelona. Wat is het nachtleven hier duur! Om een discotheek binnen te gaan betaal je hier algauw tussen de 10 à 15 euro. Een cola of een biertje kost hier 5 euro en dit is dan nog "goedkoop" in sommige plaatsen. Gelukkig maakte het gezelschap alles goed!

We zitten hier nu bijna 1 maand en de tijd gaat razendsnel! :-( Als je in België zit, denk je: "Ho, 3 maand is toch wel lang hoor!", maar eenmaal je hier bent vind je 3 maand helemaal niet lang! Ook de andere Erasmusstudenten vinden dit heel kort. Ze schrikken als je zegt dat je voor deze periode hier verblijft. De meesten onder hen verblijven hier 4 à 6 maand. Je moet het me geen twee keer vragen of ik hier langer zou willen verblijven! Toch missen we onze familie en vrienden ook wel. Gelukkig komen onze ouders ons volgend weekend opzoeken!

Op naar volgende week!
Adeu!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten