zaterdag 30 januari 2010

Week 2 in het mooie Barcelona..

Week 2 zit er bijna op... Tijd om jullie terug mee te nemen in mijn avontuur!
.
Maandag, 25 januari, zijn wij er, ondanks het regenachtige weer, op uitgetrokken. Carlos Lafuente, Erasmusstudent in KATHO Tielt dit jaar, heeft ons uitgenodigd om samen met hem het bekende "Park Guëll" te gaan bezoeken. Door het goede metro - systeem, waren wij in minder dan 20 minuutjes ter plaatse. Carlos stond ons al op te wachten aan de metro. Samen met hem trokken wij naar een heel gezellig chinees restaurantje. Hier verorberden wij een superlekkere 3 gangen menu voor slechts €6,55! :D Tijdens het eten, hebben we heel wat bijgepraat. We vertelden ook over al ons schoolwerk, de stage, opdracht BuO,... Hij was meteen bereid om ons te helpen! Toen we bij hem thuis aankwamen, werden we heel vriendelijk ontvangen door zijn mama. Zij bood ons meteen thee of koffie aan met een stukje cake. Na het bekijken van wat oude fotoboeken van Carlos en heel wat gelach, aten wij samen ons stukje cake op. Daarna hielp Carlos ons bij het versturen van een Spaanse e-mail naar onze coördinator, Julià. Rond 15u30 vertrokken wij dan samen naar Park Guëll. Het lag eigenlijk vrij dicht bij zijn huis. Wat me wel is opgevallen in die buurt, is dat er veel meer op en neer gaat dan waar wij verblijven. Zijn hondje Kira heeft de hele namiddag lang de show gestolen! Met haar regenjasje aan, wandelde zij overal voor. Het was alsof ze de volledige weg naar en in het park al 1000 keer had gedaan. Tijdens de wandeling in het park vertelde Carlos ons heel wat leuke, interessante historische weetjes. Hij nam ons mee naar het hoogste puntje van Park Guëll! Van daaruit hadden wij een prachtig uitzicht op alle kanten van Barcelona. Aan de ene kant konden wij in de verte een berg zien met een kasteel op. Vanuit dit kasteel werd Barcelona vroeger beschermd. Door de jaren heen is Barcelona heel wat gegroeid, het nam beetje per beetje meer terrein in beslag. Toen wij in het park aan het rondwandelen waren, kwamen we ook plots een huisje tegen. Dit huisje was vroeger het huis van het onderhoudspersoneel dat in Park Guëll werkte. Het park is eigendom van een heel rijke familie, de familie Guëll.
.


V.l.n.r. Anaïs , Kira en Carlos / Het huis van het onderhoudspersoneel / Uitzicht vanop de top van de berg


V.l.n.r Wij met Barcelona rondom ons / Anaïs, Carlos en Isaline / Wij aan de bekende 'Draak of Salamander'


V.l.n.r. Isaline en ik in de pub "Manneken Pis" / Anaïs, onze kotbazin Virginia en Isaline / Isaline, onze kotgenoot Jorj en Anaïs
.
Na ons bezoek aan het park, stelde Carlos ons voor om nog iets te gaan drinken in een pub. Je raad het nooit, maar de pub heette "Manneken Pis". Carlos leerde ons twee Spaanse kaartspelen. Rond 19uur namen wij de metro terug naar ons huisje! 's Avonds was er nog een drink van onze kotbazin, omdat zij de dag erna vertrok naar Thailand. Ook hier hebben we heel wat afgebabbeld. Moe, maar voldaan kropen we in ons bed!
.
Dinsdag & woensdag, 26 - 27 januari, hebben wij vooral schoolwerk gedaan. s' Avonds maakten wij een wandeling op "Rambla de Catalunya". Overdag schijnt het zonnetje hier meestal, maar tegen de avond wordt het hier toch gevoelig kouder (ofwel ligt dat aan ons? :P). Het is wel onvoorstelbaar hoeveel mensen er hier 'zo laat' op de avond nog rondwandelen. Onderweg kwamen we ook het hotel tegen waar onze ouders zullen logeren, wanneer ze ons komen bezoeken, binnen 3 weken. Op woensdag zijn we ook naar de Spaanse kapper getrokken! Ikzelf heb me hier niet aan gewaagd, maar Isaline heeft wel haar haar laten knippen. Aangezien de kapster geen woord Engels begreep en wij nu niet echt de Spaanse kapperstermen weten, moesten we ons redden met gebarentaal. Terwijl Isaline alles onderging, zat ik maar te hopen dat de kapster ons juist had begrepen! Maar het resultaat mag er zijn ;-) .
.
Donderdag, 28 januari, hebben wij het heft in eigen handen genomen. We besloten om naar onze (hopelijk) toekomstige stageschool, "CEIP Dr. Trueta",te stappen. Nadat Isaline de hele weg met metro, trein en bus had uitgestippeld, konden we vertrekken. Eerst moeten we de metro nemen naar Passeig de Graçia. Daarna moeten we overstappen en de trein nemen naar Viladecans. Daar aangekomen, nemen we de bus. Deze stopt net voor onze school. In totaal zijn we zo'n klein uur onderweg. Dat wordt dus vroeg opstaan! Maria Sanchèz, Erasmusstudente aan KATHO Tielt van vorig jaar, heeft ons een volledig rondleiding gegeven in de school. Zij was tevens ook onze vertaler - tolk van dienst. Via haar zijn wij in gesprek gegaan met de directeur van de school. Deze was heel blij ons te mogen verwelkomen in de school. Het is opmerkelijk hoe vriendelijk alle leerkracht zijn tegen jou, als erasmusstudent. Ook de leerkrachten onderling, lijken een goede band te hebben met elkaar. Voor de leerlingen, ben je wel een echte attractie! En nog iets om zeker niet te vergeten; vandaag stond onze uitslag in ons persoonlijk (digitaal) dossier.. We zijn beiden geslaagd!
.
Vrijdag, 29 januari. Vandaag zijn wij de hele dag naar onze stageschool geweest. De schooluren zijn hier ietwat anders dan in België. School start om 9u en is 's middags gedaan om 13u. In de namiddag is er les van 15u - 17u. Voor de kleuters is dit nog wat anders. Deze uren zijn van toepassing van maandag tot en met vrijdag. Zij hebben hier dus geen woensdagnamiddag vrij. Het was de eerste keer in lange tijd, dat wij heel vroeg (om 6u45) moesten opstaan, aangezien het een uurtje reizen is naar onze school. Wij werden er opnieuw heel vriendelijk ontvangen. Van 9u - 10u, mochten wij observeren in het kleuter, 4 jarige kinderen. Daarna hadden wij een uur bespreking met onze stagecoach, die tevens onze stagementor zal zijn. De komende twee weken, gaan wij elke namiddag van 15u - 17u gaan observeren in de school. Dit zullen telkens observaties zijn van het vak "Engels", omdat dit het enige vak is dat zij dan ook in het Engels hebben. We zullen de verschillende leeftijden observeren. In onze stageschool, staat men er op dat je heel wat observaties doet, vooraleer je effectief stage gaat geven. Vanaf 15 februari, gaan wij zelf les gaan volgen aan de UB. Pas dan zullen we verder kunnen kijken wanneer we nog kunnen gaan observeren en dan zelf beginnen les geven. In de namiddag hebben wij het 3de leerjaar geobserveerd en het eerste leerjaar. Na deze dag konden we thuis weer aan de slag gaan, met het typen van verslagen. Joepie... hihi.
.
In een volgend blogbericht vinden jullie foto's van de "CEIP Dr. Trueta" school!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten