vrijdag 22 januari 2010

De afgelopen 3 dagen op een rij!

Buenos Dias!

Hier ben ik weer. Tijd om de afgelopen 3 dagen even op een rijtje te zetten, zo zijn jullie ook weer mee in ons avontuur.

Dinsdag, 19.o1.1o, hebben wij onze eigen pick-nick gemaakt en zijn we op stap gegaan! Ons verblijf bevindt zich naast "Rambla de Catalunya". Dit is het verlengde van de 'echte' Rambla. We wandelden de hele Rambla af, genietend van het leven rondom ons. Onderweg kwamen wij een grote overdekte marktplaats tegen, de Bocadilla.Aan het einde van de Rambla kwamen we aan "Port de Barcelona" of anders gezegd de haven van Barcelona. In het terugkeren hebben wij voor de eerste keer de metro genomen! Een systeem dat hier heel goed in elkaar zit en perfect werkt. In een mum van tijd sta je ergens anders.
.
.
Woensdag, 20.o1.1o, zijn we naar onze universiteit getrokken. Opnieuw gebruikten wij de metro. We worden dit al goed gewoon. Toen wij in Mundet van de metro stapten en terug boven de grond kwamen, zagen wij tot onze grote verbazing onze campus recht voor onze neus liggen. Wat ons al meteen opviel was dat de campus op de flank van een berg ligt, veel trappen dus! Maar de mooie natuur er rond maakte alles goed. Onze eerste indruk toen wij boven waren: Grote en imposante gebouwen! Toen wij aan het rondwandelen waren op de universiteit, hoorden we plots iemand roepen: "Anaïs and Isaline!". Het was Maria, een Erasmusstudente die vorig jaar bij ons in KATHO Tielt studeerde.
Zij heeft ons dan een rondleiding op de universiteit gegeven en bracht ons tot bij Julià, onze coördinator. Maria zal ons helpen om een lagere school te vinden, waar wij kunnen observeren en stage geven. Ons uitstapje naar de school die startte zonder een vooropgezet doel, bracht toch 'goed nieuws' met zich mee. 'S avonds hebben we nog een avondwandeling gemaakt!
.
.
.
.
.
.
.
.
Donderdag, 21.o1.1o. We hebben besloten, op aanraden van onze coördinator, om
lessen 'Catalaans' te volgen. Daarvoor moesten we de andere kant van de stad op, om ons te gaan inschrijven. Aangezien men daar amper Engels
praat, was het geen gemakkelijke opdracht, maar het is ons toch gelukt. We zullen lessen volgen van 1 tot en met 12 februari, elke dag (behalve in het weekend) van 9u tot 13u. Benieuwd wat dat zal geven! Aangezien gisteren voor de eerste keer het zonnetje echt scheen, hebben wij ons op ons terrasje gezet en buiten gegeten.. Genieten! In de namiddag zijn wij de Sagrada Familia gaan bezoeken. Zoals ze zeggen, een heel groot, indrukwekkend gebouw! Daarna trokken we nog eens naar de Rambla om er wat rond te wandelen. Zoals je kan horen hebben we al heel wat afgewandeld deze dagen!
.
.
Vandaag, vrijdag 22.o1.1o, gaan wij onze dag 'vullen met' werken voor school. Kijken voor de vervangopdracht BuO, voorbereiden stage,... Maar nu gaan wij eerst lekker aperitieven in het zonnetje en later iets zoeken om te eten!
.
.
Groetjes vanuit het zonnige Barcelona!

1 opmerking:

  1. Zo te zien hebben jullie daar een leuke tijd. Geniet van de mooie momenten, want jullie beleven wellicht een unieke ervaring, die jullie later aan het nageslacht kleurrijk zullen doorvertellen. Ma en pa vanuit Wakken

    BeantwoordenVerwijderen