maandag 18 januari 2010

Eerste nieuws uit Barcelona!

Laten we starten van bij het begin..

Gisteren, zondag 17 januari, steeg onze vlieger op om 14u25 in Zaventem. Na een vlucht van een kleine twee uur, rond 16u25, stonden wij al op Spaanse bodem. Met een e-mail in onze hand zochten wij naar de bus die ons tot aan Catalunya Square zou brengen... en die vonden we als bij wonder heel snel! Met een reiskoffer van om en bij de 20 kilo in onze hand en een rugzak van 6 kilo op onze rug begonnen wij aan onze zoektoch naar onze verblijfplaats. Tot in de taxi zag alles er goed uit, tot deze ons aan het verkeerde huis afzette. Wij zaten in de juiste straat, bleek alleen dat deze straat zowat 2 kilometer lang was. Na ongeveer 2uur rondgezeuld te hebben met de zware reiskoffers en 10 keer de straat te hebben afgewandeld, was de moed ver in onze schoenen gezakt. Net op dat moment, 19u30kwam een verlossend telefoontje van Virginia. Aan de hand van onze omschrijving, wist zij waar wij zaten en nog geen 10 minuten later stonden we eindelijk aan het juiste huis. Wij waren heel erg welkom! Samen met Virginia en een andere kotgenoot, Jorj, konden wij genieten van een glaasje cola. Daarna kregen wij een volledige rondleiding en uitleg rond het hele 'kotgebeuren'. Na een uurtje, rond 21u, konden wij op onze kamer even bekomen van de 'vermoeiende' zoektocht.

Deze ochtend, 18 januari, zijn wij naar de supermarkt getrokken. Wetende dat in België de mama altijd alles gaat halen en je je nooit iets moet aantrekken van de 'geldkwesties', was dit onze eerste beproeving. Alles verliep redelijk vlot, met dank aan een tot nu toe heel vlotte samenwerking met Isaline ;-)! Na de inkopen, besloten we om samen spaghetti te maken. En ja.. ze was heel lekker!

Tot zover dit eerste berichtje 'live' vanuit Barcelona!

Ps. Het is hier nu ongeveer 13°C en lichtbewolkt, maar Virginia verzekerde ons dat het hier nooit langer dan enkele uren 'bewolkt' is. Wij wachten op het zonnetje! :-)

1 opmerking:

  1. Amai :-p Tklinkt alsof de eerste daagskes al een heel avontuur waren :-D Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen